Card image cap

Seneste forumindlæg

test 0

Seneste forumindlæg

Hvad sker der med mine mistede mobiler??

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bruger Aspirant TGB | 09-04-2019 20:25 | 795 | 7 - Gå til seneste


Jeg har været noget uheldigt og har prøvet at miste to "sidste-års-top-telefoner" indenfor de sidste 3 år (en glemt på et off. toilet og en i cykelkurven)
Desværre har finderen ikke lige haft lyst til at levere den tilbage
Imei er meldt til politiet og så skete der ellers ikke en skid

Som jeg forstår det, er den så spærret over hele landet og faktisk verden over
Jeg er ikke helt klar over, om de også automatisk får fat i vedkommende, som evt. smider et nyt simkort i (i så simkortet er registreret ved navn) og prøver at få gang i den igen.

Man skulle jo tro at telefonerne ikke er en klap værd - men det må de jo så være alligevel, siden jeg ikke sidder med dem i hånden længere
Er det virkelig så organiseret, så man sælger dem videre til nogen der sender dem til et i udlandet, hvor de er lidt ligeglade med blacklisten?? eller??

...

PS - og så lige omvendt - Fandt en gang to nyere iPhones ved et busstoppested og afleverede dem på hittegodskontoret efter to dage, hvor ingen havde ringet til dem eller på andet vis kontaktet dem
Der hørte jeg heller aldrig noget fra politiet igen. Burde jeg ikke have blevet ringet op - der er jo helt sikkert nogen som savner så dyre mobiler??

Sidst redigeret 09-04-2019 20:26
#1 BabaMac Giga Nørd | 09-04-2019 20:30

Hvis nogen smider et simkort i en mobil der er meldt stjålet på IMEI-nummeret, får de enten et opkald eller besøg fra det lokale kriminalpoliti(taler af personlig erfaring)...

Jeg kan ikke forestille mig andet, end at dine telefoner er blevet/bliver brugt som reservedele af en mere eller mindre lyssky tekniker et eller andet sted i verden.

Edit: Mht. det sidste i din poste, forstår jeg ikke helt hvad du forventer at få et opkald om? Hvis mobilerne er returneret til rette ejer, ser jeg ingen grund til at politiet skulle kontakte dig..


Retter gerne pins - Har du spørgsmål om reklamationsret eller andet relateret til forhandler/producent?
Sidst redigeret 09-04-2019 20:30
#2 TGB Bruger Aspirant | 09-04-2019 20:33

#1 Mener der er en regel om findeløn (måske også ved auktion) - så hvad er der sket med dem??

#3 thechillum Monsterbruger | 09-04-2019 20:39

På diverse forums/sites kan der købes næsten helt nye/mindre brugte telefoner uden mainboard/bundkort som reservedele.

Altså taber du din iPhone X og smadre både forskærm og bagskærm, så er det nærmest billigere og købe en ny telefon, men her kan den købes hvor du bare lige sætter dit eget mainboard i og bum så har du en "fin og næsten ny telefon igen"

På selv samme forum er der også jailbreaket telefoner til salg, som på den måde er omgået Apple find min iphone/stjålet imei funktion.

Så dine telefoner lever nok videre et nyt sted med nye glade brugere - for det er virkelig naivt og tro at ingen kan bruge dem igen, bare fordi de er "imei" låst/find min iPhone låst.

#4 TGB Bruger Aspirant | 09-04-2019 20:39

#1 Man alligevel noget uheldigt hvis de er havnet som reservedele begge to. Jeg kender ikke en eneste i min omgangskreds, der ville vide, hvad de skulle gøre af dem, hvis de bare et øjeblik skulle føle sig fristet til at snuppe telefonen i stedet for at aflevere dem tilbage. Dermed mener jeg at odds for at der lige kom en "hey den skal Niller da have og sælge den vider til reservedele"-type forbi og fandt mine telefoner begge gange, umiddelbart virker til at at være meget ringe

#5 ToFFo Guru | 09-04-2019 20:41

Mange bliver solgt til mobil værksteder som bruger de enkelte reservedele.

Du ved "Normalt koster en udskiftning af skærm 1500kr men jeg har den her brugte skærm du kan få for 800kr..." type of thing... Skide smart.

Det har vist været i en af de der Hælerjagt programmer før. Hvor man nemt kunne gå ind i en tele-biks med en stak stjålne telefoner, og få instant cash for dem, fordi reparatørerne kan bruge reservedelene.

- Indsæt signatur -
#6 TGB Bruger Aspirant | 09-04-2019 20:43

#3 nå det var nyt - man de skal vel have mainboardet/printet et eller andet sted fra så også...
EDIT - Arrhhh Ebay (igen igen) f.eks. https://www.ebay.com/itm/Original-For-Samsung-Galaxy-S9-G960F-Motherboard-Logic-Board-Clean-IMEI-64GB-/113572353522

Men ja - jeg lever åbenbart på en lyserød sky, for jeg har aldrig hørt om noget sådan - men det er der jo så nogen der gør - end el faktisk .. eller også har jeg bare været ret uheldig

Godt at høre at det er glade brugere, der har dem.. tror jeg nok ;)

Sidst redigeret 09-04-2019 20:47
#7 TGB Juniorbruger | 09-04-2019 20:44

#5 okay så blev det logisk for mig, tak

Card image cap

Diskutér: Hvad sker der med mine mistede mobiler??

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Ved at sende dit svar accepterer du retningslinier for brug af forum


HOL Nyhedsbrev

Du bliver helt sikkert skuffet!

Afstemning

Hvor mange skærme kører du med på dit primære system?

Stemmer afgivet: 430

  • 1 skærm 43% 43%
  • 2 skærme 40% 40%
  • 3 skærme 11% 11%
  • 4 skærme 2% 2%
  • Over 4 skærme 4% 4%
Foretrukende tråde

Klik på for at redigere listen


Login Opret bruger