• Forum
      /  
    Off Topic
      /  
    Hyggekrogen
  • 09-03-2019 · 20:19 3118 visninger 42 svar
  • Denne tråd er over 6 måneder gammel

    Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

  • Hvilken fysisk oplevelse overgår et varmt æg med s...

    Af kikophil Ultra Supporter
Hej igen kære Hollerter...

Sidder her og tænker på de absolutte største personlige smagsoplevelser, jeg og selvf.andre kan opleve via en hurtig tilgang fra aktuelle føde til mund!..

Som altid bruger jeg gerne mig selv som udgangspunkt - velvidende, at vi selvf. ikke alle er ens indenfor smagsvidenskaben und so weiter :)

Min absolut største nydelse med en her og nu oplevelse af en enkelt fødevare er nok, når jeg har kogt nogle æg - pillet dem - så det gør ondt i fingrene af varmen - og så givet dem godt med groft salt og stærk pebber.

For hulen da hvor er det godt for "saligheden" hvad det så end er hehe.. Meen - man kan jo ikke bare fylde sig med æg, og da dette jo - sku`- være skidt for helbredet?

Hvad siger i?

Har i samme lyst til æg - derud ad, eller har i andre opløftende fødevarer, der på samme vis kan give et kort mentalt pift - uden det kommer ind under de kriminelle kriterier?

Og ja ja - en sådan tråd har i ikke set før, men venligst forhold benene på jorden :)

Megabruger
09-03-2019 20:20
omfg hahaha ...
Monsterbruger
09-03-2019 20:27
Der findes intet bedre end rådt oksekød!
Herhjemme køber vi altid 3 bøffer, en til mig, en til damen, og så en jeg kan snacke rå imens jeg laver maden.

Når vi er ved sådan noget MØG-Lækkert, så frisk rugbrød, lurpak smør, tatar, rå æggeblomme og rå rødløg med salt og peber - MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMS!
Elite Nørd
09-03-2019 20:40
2#

Amen for satan da jeg håber du laver sjov :-/

0#

Jeg er enig - sådan et frisk kogt æg (hentet på bondegården som vi plejer)på nybagt rugbrød med kerner. Hu ha dada det er godt.

Ellers er en anden af mine livretter ølbraiseret svinekæber!

/mvh
Guru
09-03-2019 20:43
#3 - Nu har jeg mega lyst til æg, men jeg har ingen og alt har lukket.

GOD DAMN IT!!!
Agurk

#5

Gæst
09-03-2019 20:54
Det der med æg og usundt bunder i en opfattelse af, at de er farlige pga. Kolesterolet de indeholder. Man har dog nu fundet ud af at Kolesterol i fødevarer ikke har nogen sammenhæng med Kolesterol i blodet som er det farlige.
Meget underligt at videnskaben blot har antaget at Kolesterol i mavesækken er lig med mere Kolesterol i blodet og så lavet kostråd ud fra det.
Men selvfølgeligt er en varieret kost alle dage det sunde. Rettesnoren med max 1 æg om dagen er dog forældet og tilbagevist.
Elsker at spise blødkogte æg og røræg. Der kan ryge mange ned som røræg. Hvis du så går i fitness-centeret en gang imellem i stedet for kun at spille fortnite hænger det rigtigt godt sammen.
Monsterbruger
09-03-2019 20:55
#3 - I am not kidding you - I min familie har vi altid snacket råt oksekød! Det er møg namnam :D
<3 Rå tatar, Råægblomme og Råløg!
Supporter Aspirant
09-03-2019 21:00
Hvis der under de varme æg er et godt helst hjemmebagt stykke groft rugbrød med et passende lag med lurpak smør og en topping af salt og peber, mayonaise, lidt frisk purløg og gerne lige et par ristede stykker bacon og så en rigtig god og stor kop kaffe, så er jeg absolut med på vognen med æg.
Elite Nørd
09-03-2019 21:01
6#

For SATAN da! :-)
Altså - jeg kan godt li' en rød bøf men dyret skal bestemt ikke være levende.
Det er vist det de kalder for "medium rare"

Jeg satme ved at kaste op når folk til frokost hælder en rå blomme udover deres mad.

Det er godt nok crazy!
Tror ikke engang jeg ville kunne få mig selv til at prøve at putte et stykke råt kød i munden blot for at smage. Allerede nu aktiveres min gylpe-refleks og jeg plejer ellers ikke at være sart(jæger)

/mvh
Agurk

#9

Gæst
09-03-2019 21:02
Jeg har i øvrigt lige købt 20 økologiske æg i netto til 35 kr. På tilbud.
Husk nu ikke at købe skrabeæg/buræg. Det er sgu synd at dyrene skal tortureres for at vi kan spare 50 øre på et æg.
Elite Nørd
09-03-2019 21:05
9#

Vores lokale bondemand har høns rendende frit og tager 40kr for 30æg.
Noget bedre end øko i Netto i tell ya'!

Engang i mellem køber vi faktisk også en suppehøne af ham.
Så tager du bare den du gerne vil have og så kan man selv slagte den ude bagved. Der er en blok og en økse. Man skal bare lige selv have en pose med til hjemturen.

/mvh
Ultra Supporter
09-03-2019 21:10
#2 - ohh yes - jeg forbinder dit indlæg med tartar - hvor mit eget indlæg med æg - og evt. kapers og lidt rå løg jo evt. kan udgøre "månedens oplevelse" fùr feinsmekkere :)

Hvor er vi dog priviligerede i danmark, at vi sådan kan skalte og valte/vurdere mellem så fine råvarer. Lad os nyde det - så længe vi kan :)

#3 - uha ja - svinekæber er bestemt noget, der kan sætte mundvandet i gang på selv den tørreste bibliotekar hehe..

#4 - Så må du ud på jagt. Hvem kommer først?

Hønen, Tøffe eller ægget?

Ja den arternes oprindelseshistorie har vi stadigvæk til gode på dèt område hehe..

Og ja - du ka` ta`det min ven :)

Hopper i kassen nu, så fortsat go` weekend.......
Elite Supporter
09-03-2019 21:53
en juice ribeye stegt rare.

så er jeg glad

Monsterbruger
09-03-2019 21:58
Stegt bacon.... frisk fra panden.... der er ikke noget bedre som snack...
ToFFo

#17

Guru
09-03-2019 21:59
#11 - Jeg er sikker på jeg får erhvervet mig æg før jeg får høns. I forhold til hvad der kom først, hønen eller ægget, så kom ægget først... Altså hvis man tror på evolution :D
Guru
09-03-2019 22:04
#6 Nu er der jo forskel på hvordan tartar bliver behandlet, og almindeligt råt hakket oksekød. Jeg håber ikke det er almindeligt hakket oksekød du snacker på, for det er fandme ulækkert.
Nørd Aspirant
09-03-2019 22:41
Som en mand... En nyre sten der vil ud... Tro mig.. du vil dø.
kb-

#20

Nørd
09-03-2019 23:41
Bevares, jeg kan da godt lide æg, men jeg får ikke en seksuel oplevelse ud af det som man nærmest fornemmer er tilfældet her.
RodaZ

#21

Junior Supporter
10-03-2019 00:31
#17.

Jeg er ret sikker på at det var hanen som kom først.
Klump

#22

Elitebruger
10-03-2019 02:29
Ølbraiseret svinekæber med hjemmelavet kartoffelmos og sovs som er lavet af den reduceret "fond" fra kogningen af kæberne. mums!
ErikB

#23

Elitebruger
10-03-2019 10:43
En skive brød med et spejlæg og lidt kød. Og så er det også fedt at drikke øl imens man laver maden!
ToFFo

#24

Guru
10-03-2019 10:47
#21 - Hanen er slet ikke med i spørgsmålet...
Monsterbruger
10-03-2019 11:08
#18
Almindelig hakket oksekød du køler i supermarked er jo faktisk rest-affald, bov og andre billige udskæringer som der er svært at omsætte, dette har jo intet at gøre med tatar.

Tatar kan laves af mange udskæringer, dog aldrig de billige! Mørbraden er bestemt at foretrække, men højreb kan også bruges, det vigtige er dog man ikke hakker kødet men derimod tager en skarp kniv og skraber kødet af stille og roligt. (Det må gerne have været dry-aged 14-21dage, det giver en noget bedre smag/aroma til oplevelsen)

Jeg køber stortset ikke kød i supermarkedet, da det er af dårligere kvalitet og uden oprindelse andet end land. Jeg køber kød ved forskellige lokale gårde (her iblandt Peberdalsgaard fra Ringsted som specialiseret indenfor Bison-okser) og/eller fra bestemt farme heriblandt er jeg glad for Greater Omaha US-Angus eller Spring Creek Canadian-Angus, men vi har også kød indenfor Europa der er værd at købe efter. Her kan der nævnes 'Galiciske' Txogitxu som er noget af det bedste kød der kan findes her i Europa, møg lækkert! JN-Meat har dog deres "SASHI" kød som er en lille procentdel af kød som kommer ind fra bestemt farme som har opnået en høj nok fedt memorering til blive classificeret som SASHI, hvilket også er super lækkert.

Jeg er også glad for at dry-age (tør-modne) mit kød i eget modning skab, som giver en kødet en helt anden smag og oplevelse alt efter om man tager en 14-21-28dags modning eller man bevæger sig mod 60-90dags modning.

Fik jeg forresten sagt at jeg er enthusiast? :)
Juniorbruger
10-03-2019 11:28
Når man er på kur og elsker smør, så kan noget most avokado gøre undermærker for en tør rugbrød :D

Generelt var æg og avokado en stabil føde i mit vægttab på 80kg.
zipn

#27

Mega Supporter
10-03-2019 14:27
Grønne bønner, med bacon rullet om og så i ovnen. Det er som slik for mig.
Fiskemanden

#28

Gæst
10-03-2019 14:56
Der er ikke noget der slår en rå ørred man lige har fanget. Når man har hevet den i land skærer man hovedet af og finnerne og så spiser man resten.
Guru
10-03-2019 15:10
Hvis man kan spise æg uden at komme Knorr Aromat på, så er man ikke normal :-/
Guru
10-03-2019 15:35
Frisk blød rugbrød > smør > æg > mayonnaise > knust bacon = mums
Ultra Supporter
18-03-2019 17:13
Haha gutter - beklager dette sene indlæg, men jeg fik mig lige et ban sidste uge fra hol, og kom så helt fra tråden :) Hvad jeg mener om disse bans kan jeg så selvf. ikke skrive, da det sørgeligt nok blot ville udløse flere af slagsen!

Mit udgangspunkt var så egentligt smags/andet oplevelsen af en enkelt råvare, men jeg tror ikke, at i kan levere noget der helt lever op til mit nævnte æg i #0 :)

#20 - og nej - dine evt. seksuelle oplevelser, må du gerne holde for dig selv tak, vi taler om helt andre nydelsesformer end dette. Start med at holde hænderne væk fra en vis ting! - så fungerer det øverste hoved bedre :)

En smagsoplevelse indeholder jo mange ting!. F.eks. varme, kulde, sødt, salt, bittert, surt, besk, og andre ting som selve det at bide/fornemme tingene samt om det er blødt, knasende, fedtet, tørt mm. hvilket jo aldrig eller sjældent kommer frem i div. anmeldelser/udtalelser af madvarer :)

#6 - Well hjemmelavet råt oksekød/tatar er bestemt mums sammen med den rå æggeblomme og kaspers samt hakket rødbede, og i forhold til, hvad andre så skriver om evt. bakterier, er jeg bestemt ikke sikker på - at det tatar kød man køber fra en slagter/andet er behandlet på en måde, der er bedre end den man/vi selv kan gøre det på?

For 10-15 år siden var tatar jævnligt med i reklamerne - men ikke længere - hvilket naturligvis har en grund :)

Alt kød kan jo egentligt tilberedes både forskelligt samt smagsmæssigt er individuelt personligt fra individ til individ, således hvad den ene person er helt vild efter, er en anden måske ikke helt så "hug" på :) Derudover mangler vi stadigvæk selve den mentale oplevelse ved indtagelse af sådant et varmt/krydret æg - muuums filibappa..... yes yes. hehe..

Og hermed fik jeg faktisk en hel del af jer til igen igen, at tænke på, at lave/spise nogle varme æg - NOT :)

Uden af have belæg for det, vil jeg tro, at vi har et gèn, der allerede fra vores oprindelsestid stadigvæk er intakt, således vi som dengang stadigvæk (ubevidst) ved, at et æg har alle de nødvendige stoffer/andet til, at i kan overleve samt få kræfter nok til både at levere bunga de bunga til "hønen" samt at hønen kan få energi/livskraft nok til, at kunne føde livskraftige unger :)

#26 - Den skal jeg huske! - Flot tab forøvrigt :)

#28 - Sådan - Neanthertal stile haha..

Jeg har selv fisket siden jeg var 5 år, og er nu over de 60. Derfor ved jeg, at fisk - der jo består af en helt anden form for kød end "landdyrs" langt nemmere kan forarbejdes til multible former for spisevarer.

Takker hermed også samtidig for alle blandingsidèerne, hvilket absolut kan give en god INDIVIDUEL smagsmundfuld (og skal da selv prøve det jeg ikke før har prøvet) - men desværre ikke samme fra et enkelt produkt "THE EGG" som nævnt i #0 :)


7430

#32

Nørd
18-03-2019 17:37
toast
Ultra Supporter
18-03-2019 17:47
#32 - Toast betyder brød der bliver ristet - men som jeg selv har skrevet, så har vi alle forskellige smagstilgange :)

Vidste du forøvrigt, at ristet hvedebrød/toast er kræftfremkaldende?

Når hvedemel bliver ristet, vil det på et brøds overside blive til noget - Àla karamelliseret, der er kræftfremkaldende!..

Eat that - or not :)
Giga Supporter
18-03-2019 18:12
#33 Akrylamid. Problemet med research omkring akrylamid, er at de alle er baseret på mus/rotter, som får en dosis tilsvarende, hvis du spiste din egen kropsvægt i ren akrylamid... Der er en masse ting i større mængder, som er kræftfremkaldende, men i mindre grad ikke er værre end at stå ude i solen.
Giga Nørd
18-03-2019 18:12
Hmm... Det er ganske vist ikke mad, men for mig er der ikke noget der overgår smagen af en kop kaffe lavet af friskkværnede (gode) bønner og lavet på en ordentlig maskine - og evt. som espresse-shot.! :D

Mht. mad så tror jeg vi er ude i en god fast, lettere syrlig nektarin der er køleskabskold! :D
the688

#36

Guru
18-03-2019 19:01
The blood of my enemies?
Ultra Supporter
18-03-2019 19:44
#34 - Well - Dit eget eksempel med, at forholdet mellem evt. giftstoffer og f.eks. rotter v/s mennesker ikke lige kan sammenlignes - bør vi så have en ekstra faktor for - nemlig at vi mennesker jo gnasker multible andre evt. fødevarer i os med evt. kræftfremkaldende stoffer.

Så sammenligningen er selvf. ikke helt troværdig, og hvis man fjerner evidens for de øvrige faktorer, vil man hurtigt komme ud i en - øv - situation.

#36

Ha ha - Ja jeg ku godt se for mig, at dèt ku`være scenariet indenfor de næste 200 år :)

Er du igang med at forberede dig - evt. efter for meget Star Trek på Netflix hehe.

Selv prøver jeg at komme gennem de nærmest utallige afsnit, med ham Jonathan (kaptajnen) der jo også er den ret så irriterende hovedperson i en fiskeserie.. Han råber og skriger for meget efter min standart - Jeg er mere til kontrol over situationer/personer etc. - men sådan er vi jo så forskellige :)
Super Supporter
18-03-2019 21:44
Rugbrød med en ordentlig skive Odense marcipan. Mums
Elite Nørd
18-03-2019 22:39
Lige en sidebemærkning :-D

#33 Ristet brød er ikke kræftfremkaldende. Det ville jeg påstå er et ukorrekt udsagn, at kalde det kræftfremkaldende.

Et korrekt udsagn ville jeg nok påstå som værende "der er vist en statistisk signifikant korrelation mellem øget indtag af akrylamid og øget forekomst af bestemte typer kræft"

Man siger jo heller ikke "sex er kræftfremkaldende". På trods af at der her er an markant signifikant korrelation med antal sexpartere og sandsynligheden for udvikling af bestemte kræfttyper.

Ord har magt. Og den måde vi italesætter ting på betyder rigtig meget.

Når det så er sagt. Så kan en sandwhich som en McMuffin (hjemmelavet) med æg, smør og en skive bacon - evt med en kop varm Cocio med pepeprmynteolie i - virkelig gøre noget godt en kold morgen :-)
Ultra Supporter
18-03-2019 22:58
#39 - Well nu kommer jeg ikke med den slags udsagn uden at jeg har læst/hørt det et sted. Og at hvedemel der bliver "stegt/branket" ændrer sig til noget der rent faktisk bliver kræftfremkaldende f.eks. i en toaster skulle så være ret så legitimt - men igen, er det selvf. hvad jeg har læst, og derfor uanset hvad andre så efterfølgende benægter - vil jeg selvf. forholde mig til første udsagn :)

Udsagn på den ene eller anden vis - tager jeg bestemt forbehold for - The statement - jeg i sin tid læste, men at jeg så alligevel napper mig en eller to skiver ristet brød - er så en helt anden ting :)

Jeg er fyldt 60 år - men var jeg f.eks. 20-30 år vile jeg helt sikkert ha` fjernet det ristede brød fra min kostplan :)
Elite Nørd
19-03-2019 17:20
#40 Man finde jo ud af nye ting hele tiden. Og mon ikke vi inden for nogle årtier blever klogere på kræftrisikoen ved alle de højfrekvente radiosignaler og erstatningen af mælk med soyaprodukter.

Men prøv det med den hjemmelavede Mcmuffin. Tror ikke du vil fortryde det. Man kan evt pochere ægget for and undgå noget der er branket. Og erstatte baconen med fersk kogt laks. :-)

Og kan man godt lide After Eight chokolade er Cocio med peppermynteolie et hit :-D
Monster Supporter
04-04-2019 14:20
Et fif til dem der drikker cola light: Smæk sødemiddel og vaniljeekstrakt/aroma i. Bum, kaloriefattigt Vanilla Coke. Næsten lige så godt som den rigtige vare.
Semi Supporter
04-04-2019 19:02
Det som giver mig størst pleasure må være nybagt franskbrød med tandsmør og Nutella :D
Men min bedste aftensmad må være en langtidsstegt Argentisk okse spidsbryst med hassel bagte kartofler og hjemmelavet bearnaise sovs.
Ultra Supporter
04-04-2019 19:21
#43 - Ha ja det er noget vi ka` li :)

Faktisk - ud over den argentinske okse - men dog en okseculotte fra danmark + grønne bønner - skal jeg ha` det indenfor de næste 20 minutter - yes yes mums..

Vi har det sku godt i bett` danmark..
Flagg

#45

Ultrabruger
04-04-2019 23:05

Ristet torskerogn, på et stykke franskbrød, med Citron & Remoulade...
Bruger påkrævet
En bruger er påkrævet for at oprette svar på Hardwareonline.dk
Du kan oprette en bruger her eller logge ind her

Log ind for at få flere funktioner