Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
1
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: RTX 5080
0
S: geforce
0
S: Test 2004
0
S: Test igen
0
S: Test salg 321
0
S: Test salg 123
0
S: Test salg. gemme billede i index
0
K: Test tråd til ret
0
S: Test salg
0
S: grafikkort
0
K: Thomas test
0
S: Test fra serveren
1
S: Test salg redirect
0
S: Salg med flere billeder
0
S: ASUS Z690
0
S: RTX 3080
0
S: RTX 5080
0
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
1
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: RTX 5080
0
S: geforce
0
S: Test 2004
0
S: Test igen
0
S: Test salg 321
0
S: Test salg 123
0
S: Test salg. gemme billede i index
0
K: Test tråd til ret
0
S: Test salg
0
S: grafikkort
0
K: Thomas test
0
S: Test fra serveren
1
S: Test salg redirect
0
S: Salg med flere billeder
0
S: ASUS Z690
0
S: RTX 3080
0
S: RTX 5080
0
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
- Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvor mange spiser traditionel Torsk til nytår?
Af kikophil Giga Supporter
Hej Hollerter :)
Hvor mange af jer spiser egentlig torsk med div. i aften?
Har lige selv lagt an til kommende Culottesteg med div. tilbehør, og kom i tanke om, hvordan vi for 45-50 år siden næsten altid i hele parcelhuskvarteret i Randers, spiste torsk med smørsovs og sennepssovs nytårsaften..
Dengang var prisen så også en helt anden. Jeg fangede dem f.eks. selv og delte ud til højre og venstre, men købsprisen i forretningerne var jo også ret lav. Nu tildags er prisen jo højere end f.eks. nævnte Culottesteg rent kilomæssigt. Har dog ikke set dagsprisen på torsk i år..
Godt nytår :)
Hvor mange af jer spiser egentlig torsk med div. i aften?
Har lige selv lagt an til kommende Culottesteg med div. tilbehør, og kom i tanke om, hvordan vi for 45-50 år siden næsten altid i hele parcelhuskvarteret i Randers, spiste torsk med smørsovs og sennepssovs nytårsaften..
Dengang var prisen så også en helt anden. Jeg fangede dem f.eks. selv og delte ud til højre og venstre, men købsprisen i forretningerne var jo også ret lav. Nu tildags er prisen jo højere end f.eks. nævnte Culottesteg rent kilomæssigt. Har dog ikke set dagsprisen på torsk i år..
Godt nytår :)
Vi får ikke torsk og fik det heller ikke i min barndom.
Personligt synes jeg heller ikke torsk er en himmerigsmundfuld.
Hvis jeg skulle have fisk ville jeg hellere have sej (mørk eller lys), laks, ørred eller rødspætte.
Godt Nytår
Personligt synes jeg heller ikke torsk er en himmerigsmundfuld.
Hvis jeg skulle have fisk ville jeg hellere have sej (mørk eller lys), laks, ørred eller rødspætte.
Godt Nytår
#1 - ja smag og behag :)
Nu er torsken så en tradition hos en hel del - nok især de lidt ældre, der også spiste det som yngre. De fisk du nævner fangede jeg jo også i rigelige mængder, ål var der også altid rigeligt af til div. frokostborde.
Dengang havde min far den eneste indtægt i familien med hjemmegående hustru og 3 børn, villa + bil og sommerhus, så derfor var det godt, at madpriserne var så lave. At vi så havde en hel del grønt og frugt i haven hjalp selvf. også til :)
Nu er torsken så en tradition hos en hel del - nok især de lidt ældre, der også spiste det som yngre. De fisk du nævner fangede jeg jo også i rigelige mængder, ål var der også altid rigeligt af til div. frokostborde.
Dengang havde min far den eneste indtægt i familien med hjemmegående hustru og 3 børn, villa + bil og sommerhus, så derfor var det godt, at madpriserne var så lave. At vi så havde en hel del grønt og frugt i haven hjalp selvf. også til :)
Vi har aldrig fået torsk til nytår.
Jeg lavede dog rimmet torsk et år og det blevet faktisk super lækkert.
Den klassiske torsk som man tidligere fik til nytår er ikke lige min favorit.
Jeg lavede dog rimmet torsk et år og det blevet faktisk super lækkert.
Den klassiske torsk som man tidligere fik til nytår er ikke lige min favorit.
rød kød
#5 - hej Don
Rimmet torsk har jeg vist aldrig prøvet, så dèt vil jeg da lige skrive ned til næste gang en torsk kommer indenfor rækkevidde :)
Lyder jo lidt alla marineret fisk, og sild og ørred/laks har da fået forskellige marinader at ligge og trække i..
Takker for idèen..
Rimmet torsk har jeg vist aldrig prøvet, så dèt vil jeg da lige skrive ned til næste gang en torsk kommer indenfor rækkevidde :)
Lyder jo lidt alla marineret fisk, og sild og ørred/laks har da fået forskellige marinader at ligge og trække i..
Takker for idèen..
Her er sushi blevet en tradition. Før det var det raclette og foundu. Personligt er jeg ikke til oksekød, og slet ikke noget en god dyrlæge kunne få liv i igen.
God nytår til alle her inde.
God nytår til alle her inde.
Her står den på torsk i aften, som altid købt på havnen.
#0
kun som forret = Pocheret Torskeryg. Barderet med syltede rødbeder, ærtesalat og sennepscreme.
Godt Nytår
kun som forret = Pocheret Torskeryg. Barderet med syltede rødbeder, ærtesalat og sennepscreme.
Godt Nytår
Ja tiderne har ændret sig en hel del - især med al det elektriske køkkenudstyr, der står og fylder halvdelen af de danske køkkener op efterhånden - også hos mig hehe..
Gad vide, om nogen spiser gris eller fjerkræ nytårsaften, eller er det "blevet brugt nok" i juledagene til, at det kommer på bordet?
Hmm.. måske kylling og pølser - hvis børnene får det sidste ord :)
Gad vide, om nogen spiser gris eller fjerkræ nytårsaften, eller er det "blevet brugt nok" i juledagene til, at det kommer på bordet?
Hmm.. måske kylling og pølser - hvis børnene får det sidste ord :)
#10 - Uha det lyder lækkert :) Især efter jeg lige fik justeret mine dårlige øjne, da jeg først læste det som "Barberet med syltede rødbeder"
Torsk har godt nok skæg men ikke på ryggen hehe..
Og godt nytår til dig også :)
Torsk har godt nok skæg men ikke på ryggen hehe..
Og godt nytår til dig også :)
Hos os står menuen på glaseret Hamburgryg og flødekartofler. Jeg er typen der spiser mere en jeg burde, så har da lige sneget en ribensteg ind også hehe :D.
Har ikke fået Torsk siden min gamle mormor levede, savner hende, men ikke Torsken.
Har ikke fået Torsk siden min gamle mormor levede, savner hende, men ikke Torsken.
Mine forældre har serveret torsk 1 gang.
min lillebror kan ikke lide fisk, han SKULLE spise det, fik han ad vide. han smagte på det. brækkede sig ud over sin tallerken (fik ad vide han skulle tage en ny portion.. suk)
siden det, har vi ikke fået torsk
personligt er jeg på oksekøds vognen, og skal ha rip eyes til aftensmad (KUN rip eyes!)
min lillebror kan ikke lide fisk, han SKULLE spise det, fik han ad vide. han smagte på det. brækkede sig ud over sin tallerken (fik ad vide han skulle tage en ny portion.. suk)
siden det, har vi ikke fået torsk
personligt er jeg på oksekøds vognen, og skal ha rip eyes til aftensmad (KUN rip eyes!)
#13 - Well jeg sidder nu også og får lidt små øjne efter lidt for meget mad, så hvis jeg kan tage mig en bett` morfar på 15-20 minutter er jeg igen fit for fight :)
De sjældne familiesammenkomster (halvdelen boede på henholdsvis sjælland/jylland) var torsken muligvis ikke den smagsmæssige livret hos de fleste, men der blev jo alligevel talt vidt og bredt om torsk generelt, simretider, tilberedningsmetoder i øvrigt, samt ekstra snak hvis det var en jeg havde fanget.
Traditionen og sammenkomsten betød så det meste. Så kunne alle "skrubberne" jo også få sladret færdig, da den slags jo ellers foregik pr. telefon eller brev haha..
Hmm.. Hamburgerryg og flødekartofler - det skal jeg da vist lave snart mums..
De sjældne familiesammenkomster (halvdelen boede på henholdsvis sjælland/jylland) var torsken muligvis ikke den smagsmæssige livret hos de fleste, men der blev jo alligevel talt vidt og bredt om torsk generelt, simretider, tilberedningsmetoder i øvrigt, samt ekstra snak hvis det var en jeg havde fanget.
Traditionen og sammenkomsten betød så det meste. Så kunne alle "skrubberne" jo også få sladret færdig, da den slags jo ellers foregik pr. telefon eller brev haha..
Hmm.. Hamburgerryg og flødekartofler - det skal jeg da vist lave snart mums..
Hader fisk, så det kommer aldrig på tale. For det meste har det været hamburgerryg og hvide kartofler under opvækst.
#14 - Ja det er vist ikke sådan man lærer børn at spise fisk haha.. Pres giver jo altid modpres.
De skal selv med ud og fange, rense og tilberede banditten. Metoden skal de selv bestemme, da jo mere de selv bestemmer, jo mindre modstand har overfor "The end of the game". Så er der langt større chance for, at de lige vil prøve en bett` bid - hvorefter de som oftest fokuserer på noget andet, de så kan være utilfredse over :)
De skal selv med ud og fange, rense og tilberede banditten. Metoden skal de selv bestemme, da jo mere de selv bestemmer, jo mindre modstand har overfor "The end of the game". Så er der langt større chance for, at de lige vil prøve en bett` bid - hvorefter de som oftest fokuserer på noget andet, de så kan være utilfredse over :)
Hmm - stuvet hvidkål har jeg altid godt ku` lide, men sjældent fået. Det kunne nok implementeres i en hamburgermeny med flødekartoflerne - yes yes
Tror sku snart jeg tyvstarter madlavningen - kan ikke vente - kan ikke vente - mums haha
Tror sku snart jeg tyvstarter madlavningen - kan ikke vente - kan ikke vente - mums haha
Vi gjorde det da jeg var barn, men nu er torsk skiftet ud med tun eller rejer til forret hvert år. Vi får entrecotes eller lignende de fleste år.
Uhmm,i aften står den på stegt Lammekølle med masser af hvidløg, natmad Koldrøget vildlaks ,selvfanget selvfølgelig og pil selv Rejer med kaviar, mums ,Godt Nytår
Kunne aldrig finde på at spise det, af alle de kedelige fisk er torsk da noget af det mest intetsigende.
Nej her står den på rejecocktails og Tunmuse til forret (har min datter bestemt). Herefter skal vi have en steg af oksehøjreb der lige nu står og simrer i Sous vide'en og så noget is.
Nej her står den på rejecocktails og Tunmuse til forret (har min datter bestemt). Herefter skal vi have en steg af oksehøjreb der lige nu står og simrer i Sous vide'en og så noget is.
#21 - Well rejecocktail gik vist også af mode for en hel del år siden, men jeg selv kan nu godt lide det i ny og næ. Godt at datteren fik lov at få sin form for fisk :)
Du skulle vel ikke være #14` lillebror haha..
Du skulle vel ikke være #14` lillebror haha..
vi får grønlangkål med kogt hamburgerryg, kålpølser og brune kartofler
det er traditionel nytårsmad i Sønderjylland.
kunne min kærestebestemme skulle vi have sushi :P
det er traditionel nytårsmad i Sønderjylland.
kunne min kærestebestemme skulle vi have sushi :P
Oksemørbrad
#24
Gæst
31-12-2018 17:00
Oooksemørbrad.
Mmm im lovin it
Mmm im lovin it
#23 - Uhm ja - De ved bestemt hvad der er godt i det sønderjyske, og så er pigerne helt deres egen (næsten) - søde race - Har smagt på varerne, når vi var på jagtture i Tipperne, Vejlerne etc. :)
Min farmor kom i sin tid fra sønderjylland, og hun lavede mad, der fik smags og spytkirtlerne til at fløjte allerede 1 time (host) før hun begyndte på maden hehe..
Alt blev lavet fra bunden. Øllebrød med fløde af gammelt brød, div. supper startet op af div. ben, risengrød lavet i høkasse under en stak dyner osv. - ohh yes..
Hun lærte mig så hvordan man laver brunkål med masser af spidskommen, og lige den ret, har jeg tit på menuen :)
Sushi kommer vist en pæn bid vej derfra hehe..
#24 - ja stod faktisk og tænkte på, om jeg skulle indhalere sådan en tingest, men mine frysere er totalt proppede, så valgte at trække noget op derfra :)
Min farmor kom i sin tid fra sønderjylland, og hun lavede mad, der fik smags og spytkirtlerne til at fløjte allerede 1 time (host) før hun begyndte på maden hehe..
Alt blev lavet fra bunden. Øllebrød med fløde af gammelt brød, div. supper startet op af div. ben, risengrød lavet i høkasse under en stak dyner osv. - ohh yes..
Hun lærte mig så hvordan man laver brunkål med masser af spidskommen, og lige den ret, har jeg tit på menuen :)
Sushi kommer vist en pæn bid vej derfra hehe..
#24 - ja stod faktisk og tænkte på, om jeg skulle indhalere sådan en tingest, men mine frysere er totalt proppede, så valgte at trække noget op derfra :)
#0 Har intet imod at få det.
Men det er bare aldrig sket, har typisk fået okseculotte eller kogt skinke med hvide kartofler og persillesovs.
Men det er bare aldrig sket, har typisk fået okseculotte eller kogt skinke med hvide kartofler og persillesovs.
Torsk smager forfærdeligt, så ingen tradition med det her. :-)
Vi får torsk, fruen og jeg. Men ikke kogt, som traditionen foreskriver.
Vi køber torskefileter, som bliver krydret på et bræt med dild, salt, peber og citronsaft og får lov at trække 15 minutter, før de bliver lagt i et ovnfast fad med en lille sjat (2-3 spiseskefulde) hvidvin og så ind i ovnen i 15 minutter ved 200C.
Dertil broccoli, blomkål, gulrødder og pastinak som bliver lunet i fad.
Frisk fuldkorns pasta og en fennikel/rosmarinsauce kompletterer retten.
Dertil en kold Asti (gerne manfredi spumante) som vi tager hul på under drottens tale..
Vi køber torskefileter, som bliver krydret på et bræt med dild, salt, peber og citronsaft og får lov at trække 15 minutter, før de bliver lagt i et ovnfast fad med en lille sjat (2-3 spiseskefulde) hvidvin og så ind i ovnen i 15 minutter ved 200C.
Dertil broccoli, blomkål, gulrødder og pastinak som bliver lunet i fad.
Frisk fuldkorns pasta og en fennikel/rosmarinsauce kompletterer retten.
Dertil en kold Asti (gerne manfredi spumante) som vi tager hul på under drottens tale..
De skal bare blive i havet sammen med alle de andre havdyr.
Hej Kim og godt nytår.
For mange år siden lavede jeg en aftale med alle fisk og havdyr i alle verdenshavene om at hvis jeg blev ovenpå vandet så blev de nede i vandet vi aftalte også at hvis jeg faldt i vandet så ville fiskene ikke æde mig og omvendt hvis der skulle smutte en fisk op i min båd så ville jeg ikke æde den, den aftale har nu holdt i over 30 år og det er både fisk og jeg ganske glade for.
Min nytårs middag blev således ikke kogt torsk, men indbagt mørbrad med alt hvad dertil hører.
PS: har du fået lavet den plade til sandorm som vi snakkede om tidligere på året ?
Hilsen Ryan
For mange år siden lavede jeg en aftale med alle fisk og havdyr i alle verdenshavene om at hvis jeg blev ovenpå vandet så blev de nede i vandet vi aftalte også at hvis jeg faldt i vandet så ville fiskene ikke æde mig og omvendt hvis der skulle smutte en fisk op i min båd så ville jeg ikke æde den, den aftale har nu holdt i over 30 år og det er både fisk og jeg ganske glade for.
Min nytårs middag blev således ikke kogt torsk, men indbagt mørbrad med alt hvad dertil hører.
PS: har du fået lavet den plade til sandorm som vi snakkede om tidligere på året ?
Hilsen Ryan
Her hos os har den stået på rejecocktail, mørbradbøf med bløde løg, ribbensteg, kyllingestykker svøbt i bacon, flødekartofler, kold kartoffelsalat og is med frugter og fløde til dessert.
#7
Jeg serverede den rimmet torsk med jordskokke pure, små sprøde bacontern og persille olie.
Så har du i hvert fald en ide om hvad det kan serveres med.
Jeg serverede den rimmet torsk med jordskokke pure, små sprøde bacontern og persille olie.
Så har du i hvert fald en ide om hvad det kan serveres med.
Fik kogt torsk til forret. Sammen med laks royal, rejer og porcheret æg.
Så¨det kan man vist ikke kalde den traditionelle torsk.
Så¨det kan man vist ikke kalde den traditionelle torsk.
Jeg spiser "noget nyt" hvert år.
Og det kan være alt fra "brændende kærlighed" som er kartoffelmos og bacon tern, til pizza.
Jeg kan godt lide fisk, men dog ikke så meget at jeg går til fiskebutikken efter en torsk - eller fanger en selv.
Min Menu var: Roastbeef, og karamelis, med bearnaisesovs og kartofler - Altså til førstnævnte
Og det kan være alt fra "brændende kærlighed" som er kartoffelmos og bacon tern, til pizza.
Jeg kan godt lide fisk, men dog ikke så meget at jeg går til fiskebutikken efter en torsk - eller fanger en selv.
Min Menu var: Roastbeef, og karamelis, med bearnaisesovs og kartofler - Altså til førstnævnte
Jeg har godt nok ikke fejret nytår i mange år, men jeg er ret overbevist om, at min familie ikke har serveret torsk siden engang i slutningen af 80'erne. Det er ikke rigtigt nogen i familie, der finder torsk specielt spændende og indtil denne tråd, havde jeg helt glemt, at torsk betragtes som en tradition.
Ingen torsk på bordet her, mest p.g.a. prisen,
for tilberedt traditionelt med en kras sennepssovs smager det guddommeligt!
oksekød gider vi ikke nytårsaften, det spiser vi jo ofte resten af året,
sushi er der ingen her, der bryder sig om, (kolde klistrede ris og smattet tang)
så menuen er den sædvanlige laks, hellefisk og rejer sammen med salat og dildsovs
dertil en god hvidvin
for tilberedt traditionelt med en kras sennepssovs smager det guddommeligt!
oksekød gider vi ikke nytårsaften, det spiser vi jo ofte resten af året,
sushi er der ingen her, der bryder sig om, (kolde klistrede ris og smattet tang)
så menuen er den sædvanlige laks, hellefisk og rejer sammen med salat og dildsovs
dertil en god hvidvin
Nytår = Kylling i asparges (tarteletter)! :)