Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
0
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
S: Intel 13700K
6
S: Akko 5087B tastatur
7
S: Kingston FURY Beast DDR5-6000 - 64GB
7
S: Asus RT-AX86U
4
V: macbook pro 2016
1
S: Lian Li PC201B + Hotswap trays
2
V: Bundle; X570 mobo, Ryzen 5900X, 32GB Ram(LED)
9
S: R7 5700G, RTX 3060ti, 16GB DDR4, 1TB NVME
4
S: Bundle AM3+ CPU/Bundkort/RAM
2
K: 32 GB DDR4 RAM, 3600 MHz, CL 16
2
B: RTX4070 Ti til RTX4070 Ti
2
S: EVGA 980ti KingPin
9
V: Komplet system 4690K 1070TI
1
S: DVD/VHS brænder
2
K: 2x8gb ddr3 eller lignende
4
K: Hvidt tastatur, evt hvid mus og headset
3
B: 4080 super til 4090
4
Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
0
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
S: Intel 13700K
6
S: Akko 5087B tastatur
7
S: Kingston FURY Beast DDR5-6000 - 64GB
7
S: Asus RT-AX86U
4
V: macbook pro 2016
1
S: Lian Li PC201B + Hotswap trays
2
V: Bundle; X570 mobo, Ryzen 5900X, 32GB Ram(LED)
9
S: R7 5700G, RTX 3060ti, 16GB DDR4, 1TB NVME
4
S: Bundle AM3+ CPU/Bundkort/RAM
2
K: 32 GB DDR4 RAM, 3600 MHz, CL 16
2
B: RTX4070 Ti til RTX4070 Ti
2
S: EVGA 980ti KingPin
9
V: Komplet system 4690K 1070TI
1
S: DVD/VHS brænder
2
K: 2x8gb ddr3 eller lignende
4
K: Hvidt tastatur, evt hvid mus og headset
3
B: 4080 super til 4090
4
- Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Svinemørbradshoveder
Af JACOB gæst
Kære HOL,
hermed et lidt utraditionelt spørgsmål.
I Bilka har man tilbud på 4,2 kg svinemørbradshovedet til ret billige penge. Men hvad katten er forskellen på en almindelig svinemørbrad og så svinemørbradshoveder?
Jeg står for at skulle lave mad til 10 personer i aften, og det ville være fantastisk simpelt og billigt, hvis kvaliteten bare var noget nær det samme som en svinemørbrad.
Håber, I kan hjælpe
hermed et lidt utraditionelt spørgsmål.
I Bilka har man tilbud på 4,2 kg svinemørbradshovedet til ret billige penge. Men hvad katten er forskellen på en almindelig svinemørbrad og så svinemørbradshoveder?
Jeg står for at skulle lave mad til 10 personer i aften, og det ville være fantastisk simpelt og billigt, hvis kvaliteten bare var noget nær det samme som en svinemørbrad.
Håber, I kan hjælpe
0#
Det er affaldskød fra produktionen af mørbrad.
Fyldt med sener som skal skæres fra og helt ærligt ikke besværet værd.
Konen købte lortet en enkelt gang hvor jeg skulle lave mad. Kæft noget skrammel.
/mvh
Det er affaldskød fra produktionen af mørbrad.
Fyldt med sener som skal skæres fra og helt ærligt ikke besværet værd.
Konen købte lortet en enkelt gang hvor jeg skulle lave mad. Kæft noget skrammel.
/mvh
#1 passer ikke. Eller jo, der er sener men disse fjernes inden man tilbereder kødet. Mørbradhoveder er fint kød.
#0 Hvad forskellen er?
Mørbradhovedet er bare en del af den almindelig mørbrad som bliver skåret af - det er den klump der er i den ene ende af en mørbrad (den modsatte ende af den spidse ende).
Der er lidt flere sener i dette - men ja de kan skæres af inden tilberedning.. Men du får jo ikke en stort regulært stykke kød - som men en mørbrad..
Mørbradhovedet er bare en del af den almindelig mørbrad som bliver skåret af - det er den klump der er i den ene ende af en mørbrad (den modsatte ende af den spidse ende).
Der er lidt flere sener i dette - men ja de kan skæres af inden tilberedning.. Men du får jo ikke en stort regulært stykke kød - som men en mørbrad..
2#
Jaja - kødet er fint nok når man har fået pudset det af - bevares - og er din tid ikke noget værd så er det sikkert billigt nok.
Jeg vil nærmest samligne det med "pålægsmix" som også er et affaldsprodukt som man forsøger at komme af med - udmærket til "fuglekvidr" :-) hvis man er til den slags.
/mvh
Jaja - kødet er fint nok når man har fået pudset det af - bevares - og er din tid ikke noget værd så er det sikkert billigt nok.
Jeg vil nærmest samligne det med "pålægsmix" som også er et affaldsprodukt som man forsøger at komme af med - udmærket til "fuglekvidr" :-) hvis man er til den slags.
/mvh
#4 Du har intet forstand på kød. Køber man en hel mørbrad sidder der en bimørbrad og et mørbradhoved. Og så sidder der én stor sene på selve mørbraden + meget lidt på bimørbraden.
"Pålægsmix" Lol.
"Pålægsmix" Lol.
5#
Nej - jeg er ikke slagter, er du? Ytre mig bare om egne erfaringer.
Jeg synes det er noget skrammel og ikke noget jeg gider anvende når jeg laver mad så hellere bruge de få ekstra kr. på et få et ordentligt produkt fra starten.
/mvh
Nej - jeg er ikke slagter, er du? Ytre mig bare om egne erfaringer.
Jeg synes det er noget skrammel og ikke noget jeg gider anvende når jeg laver mad så hellere bruge de få ekstra kr. på et få et ordentligt produkt fra starten.
/mvh
#6 har stået i lære som slagter hos Slagter Lund på Frederiksberg + grundforløbet på Slagteriskolen i Roskilde. Så kender lidt til det.
En af grundene til at man skærer mørbrad hovedet af nogle mørbrader er fordi man bruger selve mørbraden til indbagt mørbrad, bla.
En af grundene til at man skærer mørbrad hovedet af nogle mørbrader er fordi man bruger selve mørbraden til indbagt mørbrad, bla.
7#
Super! Så kunne det være jeg kunne lære noget :-)
Jeg synes blot at produktet er noget skrammel og ikke noget jeg gider bruge tid på at rense.
Det skal dog lige siges at dét jeg fik lavet da konen havde købt disse hoveder smagte fint.
/mvh
Super! Så kunne det være jeg kunne lære noget :-)
Jeg synes blot at produktet er noget skrammel og ikke noget jeg gider bruge tid på at rense.
Det skal dog lige siges at dét jeg fik lavet da konen havde købt disse hoveder smagte fint.
/mvh
Jacob
#9
Gæst
18-12-2016 14:41
Så der er noget pudsearbejde, men smagen er fin?
9#
Min erfaring - ja - men som skrevet tidligere : er din tid ikke noget værd så er det sikkert billigt nok.
Til sådan noget som mørbrad-bøffer eller hvad man nu ellers laver hvor man alligevel skære en mørbrad i småstykker så kan det sikkert godt bruges som et alternativ.
/mvh
Min erfaring - ja - men som skrevet tidligere : er din tid ikke noget værd så er det sikkert billigt nok.
Til sådan noget som mørbrad-bøffer eller hvad man nu ellers laver hvor man alligevel skære en mørbrad i småstykker så kan det sikkert godt bruges som et alternativ.
/mvh
#9 - Korrekt - ja smagen er som en mørbrad nu engang er.. Men igen - du får ikke store regulære stykker kød som med en hel mørbrad..
Hvor billigt er billigt? Så længe det er svine- og ikke oksemørbrad, synes jeg at prisen er ret lavt i forvejen. Så er der alt for meget afpudsning ved hovederne, var det ikke noget jeg ville købe, for at spare et par håndøre.
Så så venner. Opfør jer nu ikke som nogle "kødhoveder" hehe..
Eneste forskel er bare lidt flere sener, hvor man kan vælge at bruge tid på at fjerne dem, eller skære hele molevitten i tern, og f.eks. lave en gang paprika/mørbradgryde af.
Ingen vil efterfølgende smage/lægge mærke til, at der er lidt ekstra sener i, og er der penge tjent på noget, der er lige så godt, bør man vel ikke sige nej - eller?
Husk at et af de steder der er flest fordomme, er i køkkenet :)
God jul til alle.....
Eneste forskel er bare lidt flere sener, hvor man kan vælge at bruge tid på at fjerne dem, eller skære hele molevitten i tern, og f.eks. lave en gang paprika/mørbradgryde af.
Ingen vil efterfølgende smage/lægge mærke til, at der er lidt ekstra sener i, og er der penge tjent på noget, der er lige så godt, bør man vel ikke sige nej - eller?
Husk at et af de steder der er flest fordomme, er i køkkenet :)
God jul til alle.....
#13 Det er vel netop det - det er ikke helt lige så godt. :)
Så derfor giver det da fint mening at give lidt mere, for f.eks. at slippe for lidt ekstra arbejde. Det handler jo prioritering. Og alt kan vel ikke gøres op i penge.
Og skal det nu ikke bruges til en gryderet, dur det jo ikke, bare at hakke det i stykker. Men jeg forstår din pointe. Giver det mening at vælge netop dét stykke kød, kan man jo lige så godt spare pengene.
Så derfor giver det da fint mening at give lidt mere, for f.eks. at slippe for lidt ekstra arbejde. Det handler jo prioritering. Og alt kan vel ikke gøres op i penge.
Og skal det nu ikke bruges til en gryderet, dur det jo ikke, bare at hakke det i stykker. Men jeg forstår din pointe. Giver det mening at vælge netop dét stykke kød, kan man jo lige så godt spare pengene.
#14 - ja selve kødet er der ingen forskel på, da kød er kød bare med forskelligt indhold mængder variationer af fedt, brusk, ben, blodårer, og ikke mindst som i aktuelle tilfælde sener :)
Lidt som at samle en pc selv og tjene lidt på selv at gøre et stykke arbejde. Slutresultatet kan blive det samme, hvis man vil bruge den tid, det kræver..
Gider man så bruge nævnte tid på mørbradhovederne, vil man kunne få akkurat samme kød tilbage som i den almindelige mørbrad. - men så er der jo en del fraskåret produkt, man mister penge på hvis man smider det bort, og så er den økonomiske forskel jo ligesom blevet udhulet en hel del :)
Har man en hund kan man selvf. få lidt ind igen, da de er ret ligeglade med hvor kødet kommer fra, eller hvad det indeholderder af sener!.
Vovserne skal vel også vide, at det er jul :)
Lidt som at samle en pc selv og tjene lidt på selv at gøre et stykke arbejde. Slutresultatet kan blive det samme, hvis man vil bruge den tid, det kræver..
Gider man så bruge nævnte tid på mørbradhovederne, vil man kunne få akkurat samme kød tilbage som i den almindelige mørbrad. - men så er der jo en del fraskåret produkt, man mister penge på hvis man smider det bort, og så er den økonomiske forskel jo ligesom blevet udhulet en hel del :)
Har man en hund kan man selvf. få lidt ind igen, da de er ret ligeglade med hvor kødet kommer fra, eller hvad det indeholderder af sener!.
Vovserne skal vel også vide, at det er jul :)
#15 Vil nu ikke helt medgive dig, at kød bare er kød. Jeg vil vove at påstå at der er forskel på om går i Netto og henter en okse culotte, eller om jeg køber en USDA Prime culotte, fra Creekstone.
Men det er et sidespor, ikke ikke super aktuelt i forhold til OP. :)
Men det er et sidespor, ikke ikke super aktuelt i forhold til OP. :)
#16 - nu får du så blandet to forskellige dyr sammen. Gris og okse/ko, hvorfor man jo ikke kan tale om samme kød :)
Med kød er kød - mener jeg jo selvf. at det er aktuelle problematik med forskellen mellem mørbradhoveder og ren mørbrad vi taler om..
Dit eksempel om forskellige okseracer giver ikke den store forskel, bortset hvis man tager de urgamle bisonokser og lignende oksetyper med, da de jo ikke gennem århundreder er blevet forædlet/tæmmet således de ikke længere har samme konsistens som "staldtyperne nu om dage!..
De nævnte oksetyper har en kødkonsistens, der gør, at fibrene er meget længere end vores almindelige nutidige kødkvæg. De kan efter et minut på panden skilles let ad med en gaffel alene, hvilket selv den møreste danske ko ikke kan :)
Med kød er kød - mener jeg jo selvf. at det er aktuelle problematik med forskellen mellem mørbradhoveder og ren mørbrad vi taler om..
Dit eksempel om forskellige okseracer giver ikke den store forskel, bortset hvis man tager de urgamle bisonokser og lignende oksetyper med, da de jo ikke gennem århundreder er blevet forædlet/tæmmet således de ikke længere har samme konsistens som "staldtyperne nu om dage!..
De nævnte oksetyper har en kødkonsistens, der gør, at fibrene er meget længere end vores almindelige nutidige kødkvæg. De kan efter et minut på panden skilles let ad med en gaffel alene, hvilket selv den møreste danske ko ikke kan :)
#17 Det var også derfor jeg sagde at det var et sidespor :)
Men så kan sammenligningen laves mellem flæskestegen fra Netto, noget kød fra en Iberico gris - kød er ikke bare kød.
Men jeg har misforstået dig, for jeg læste det ikke som, at det kun var forskellen på mørbrad, og mørbradhoved du talte om. :)
Men så kan sammenligningen laves mellem flæskestegen fra Netto, noget kød fra en Iberico gris - kød er ikke bare kød.
Men jeg har misforstået dig, for jeg læste det ikke som, at det kun var forskellen på mørbrad, og mørbradhoved du talte om. :)
#18 - ok og ja - jeg mente jo forskellen på kød i samme dyr, da vi ellers kan komme ud i ret så gevaldige sammenligninger hehe..
Smagen, mængden af fedt, brusk versus knogler/antal ribben (hos grise) osv. vil jo altid afhænge af, hvad de bett` banditter får at æde, og hvor meget motion de bliver tilladt. Herudover gènsplejser man jo grisebasserne, så de nærmest ikke kan genkende sig selv i "spejlet" længere..
Ja vi mennesker er sku nogle sataner :)
Smagen, mængden af fedt, brusk versus knogler/antal ribben (hos grise) osv. vil jo altid afhænge af, hvad de bett` banditter får at æde, og hvor meget motion de bliver tilladt. Herudover gènsplejser man jo grisebasserne, så de nærmest ikke kan genkende sig selv i "spejlet" længere..
Ja vi mennesker er sku nogle sataner :)
#19 Er ikke så godt inde i gensplejsnings delen, men jeg har godt nok hørt lidt om at de har flere ribben (og patter?) end de havde engang.
Lige den del er nok svært at gøre noget ved, som forbruger, men man kan heldigvis kigge lidt på deres ve og vel, dengang de levede, når man handler ind. :)
Lige den del er nok svært at gøre noget ved, som forbruger, men man kan heldigvis kigge lidt på deres ve og vel, dengang de levede, når man handler ind. :)
Ja gensplejsningen har jo medført, at man gav grisene et ekstra par ribben, hvilket jo nok er godt for dem, der kan lide ribsteaks, men godt kan medføre rygproblemer for grisene, da de nu får længere mellem "for og baghjul" til den mellemliggende vægt :)
Man har derfor også decimeret fedtprocenten, således denne mellemliggende vægt ikke bliver så væsentlig..
At man så samtidig har indført love med legetøj, der skal underholde grisene, således de ikke bider hinanden så meget - er èn ting, men samtidig får de mere motion, så de kan holde ryggene fit for fight´ indtil (slagtning)
Lyder sku lidt for menneskeligt efter min mening! Meeenn ved sku ikk` lige, hvordan jeg helt skal absorbere den slags oplysninger!..
Man har derfor også decimeret fedtprocenten, således denne mellemliggende vægt ikke bliver så væsentlig..
At man så samtidig har indført love med legetøj, der skal underholde grisene, således de ikke bider hinanden så meget - er èn ting, men samtidig får de mere motion, så de kan holde ryggene fit for fight´ indtil (slagtning)
Lyder sku lidt for menneskeligt efter min mening! Meeenn ved sku ikk` lige, hvordan jeg helt skal absorbere den slags oplysninger!..
#19 - så du mener at antallet af en gris ribben afhænger af hvad de får at spise?? ;)
Og så gensplejser man ikke - man avler..
Men ja man fremavlede i Danmark en gris med ekstra ribben = mere kød/bacon = mere der kunne eksporteres = flere penge..
Og så gensplejser man ikke - man avler..
Men ja man fremavlede i Danmark en gris med ekstra ribben = mere kød/bacon = mere der kunne eksporteres = flere penge..
#22
Nej jeg mener absolut ikke at man kan give grise flere ribben ved, at give dem andre former for mad! - Hvor ser du lige det henne?
I de udsendelser jeg har set, er det tydeligt nævnt, at man har gensplejset grisene til flere ribben! Om der så også er indgået avl - hvilket der jo ofte er, når man vil skabe et nyt dyr med flere andre egenskaber (som nævnt) - skal jeg så ikke kunne sige..
Nej jeg mener absolut ikke at man kan give grise flere ribben ved, at give dem andre former for mad! - Hvor ser du lige det henne?
I de udsendelser jeg har set, er det tydeligt nævnt, at man har gensplejset grisene til flere ribben! Om der så også er indgået avl - hvilket der jo ofte er, når man vil skabe et nyt dyr med flere andre egenskaber (som nævnt) - skal jeg så ikke kunne sige..
#23 - Du siger selv i #19: Smagen, mængden af fedt, brusk versus knogler/antal ribben (hos grise) osv. vil jo altid afhænge af, hvad de bett` banditter får at æde..
Man har ikke gensplejset.!! Man har avlet på en genmutation som gjorde at nogle grise blev født ekstra lange og med ekstra ribben - derfor er den genmutation nu fremherskende og grisene har det ekstra ribben og er længere end de oprindeligt var..
Men at man avler på en genmutation er altså ikke gensplejsning..
Man har ikke gensplejset.!! Man har avlet på en genmutation som gjorde at nogle grise blev født ekstra lange og med ekstra ribben - derfor er den genmutation nu fremherskende og grisene har det ekstra ribben og er længere end de oprindeligt var..
Men at man avler på en genmutation er altså ikke gensplejsning..
#24 - hov og ja - der har jeg sku fået et par ribben for meget med i "opskriften" Jeg læser ellers tingene igennem 3 gange før jeg updater, men mine dårlige øjne, kan godt misse andet end lige stavning og tegnsætning :) Jeg køber nok en 34" skærm til mig selv til jul, så jeg ikke skal sidde med snuden alt for tæt på ..
Men tilbage til basis: Jeg har en hel del gange købt 5-10kg. mørbradshoveder, og synes selv, at de med lidt arbejde, kan forarbejdes til gode ting/retter. Egentligt er tanken om sener efter min opfattelse alt foroverdreven i mange folks opfattelse, da det faktiske problem jo langt fra, er så stort som nogle mentalt tænker det!..
Dette er selvfølgelig sagt med forståelse for, at man som professionel kok ikke kan tillade sig, at servere kød - uanset race/dyr - med alt for mange sener, hvilket hurtigt vil adstedkomme, at kunderne søgte mod "pølsevognene i omegnen" hvor pølserne jo faktisk indeholder langt mere fedt/brusk end det de lige har forladt. Men selve konceptet er her aksepteret i forhold til evt. restaurant, der leverer kød med for meget fedt/gener/brusk hehe.. Har faktisk selv prøvet det, hvor mit stykke oksekød (400gram) bestilt medium blev serveret nærmest som èn stor rå sene!.. Der var garanteret ikke mere end 50 gram reelt kød på den sag, og det var ekstra surt, da det var min søns 25 års fødselsdag.. :(
Nå men smag og behag V/S den opdragelse vi ofte må lide med/undvære, gør jo netop, at vi kan bruge vores egne oplevelser/viden til noget vi rent faktisk kan udvikle/bruge fremover således udviklingen indenfor div. fag (alt) ikke går i stå :)
Men tilbage til basis: Jeg har en hel del gange købt 5-10kg. mørbradshoveder, og synes selv, at de med lidt arbejde, kan forarbejdes til gode ting/retter. Egentligt er tanken om sener efter min opfattelse alt foroverdreven i mange folks opfattelse, da det faktiske problem jo langt fra, er så stort som nogle mentalt tænker det!..
Dette er selvfølgelig sagt med forståelse for, at man som professionel kok ikke kan tillade sig, at servere kød - uanset race/dyr - med alt for mange sener, hvilket hurtigt vil adstedkomme, at kunderne søgte mod "pølsevognene i omegnen" hvor pølserne jo faktisk indeholder langt mere fedt/brusk end det de lige har forladt. Men selve konceptet er her aksepteret i forhold til evt. restaurant, der leverer kød med for meget fedt/gener/brusk hehe.. Har faktisk selv prøvet det, hvor mit stykke oksekød (400gram) bestilt medium blev serveret nærmest som èn stor rå sene!.. Der var garanteret ikke mere end 50 gram reelt kød på den sag, og det var ekstra surt, da det var min søns 25 års fødselsdag.. :(
Nå men smag og behag V/S den opdragelse vi ofte må lide med/undvære, gør jo netop, at vi kan bruge vores egne oplevelser/viden til noget vi rent faktisk kan udvikle/bruge fremover således udviklingen indenfor div. fag (alt) ikke går i stå :)
På en svinemørbrad fjerner man sølvsenen og hvis der ellers er noget voldsomt, og resten kan man servere. Der er så fine sener på en mørbrad man ikke opdager dem - antaget det ikke er superringe kvalitet.
Hmm.. vil man fjerne både den yderste sølvsene samt de sener, der ligger i mellemlagene af kødopdelingen i mørbraden, bliver mørbraden nærmest splittet helt op i langt mere flossede/ubrugelige stykker.
Derfor må man på forhånd vurdere, hvor mange sener man vil fjerne, for efterfølgende at kunne servere et stykke kød, der er så "rent" for sener, som de modtagende kunder/spisere som minimum kan acceptere - og dermed er vi tilbage til netop accept af sener - eller mængden af samme - i en given ret - til et givent publikum :)
Derfor må man på forhånd vurdere, hvor mange sener man vil fjerne, for efterfølgende at kunne servere et stykke kød, der er så "rent" for sener, som de modtagende kunder/spisere som minimum kan acceptere - og dermed er vi tilbage til netop accept af sener - eller mængden af samme - i en given ret - til et givent publikum :)