Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
1
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: RTX 5080
0
S: geforce
0
S: Test 2004
0
S: Test igen
0
S: Test salg 321
0
S: Test salg 123
0
S: Test salg. gemme billede i index
0
K: Test tråd til ret
0
S: Test salg
0
S: grafikkort
0
K: Thomas test
0
S: Test fra serveren
1
S: Test salg redirect
0
S: Salg med flere billeder
0
S: ASUS Z690
0
S: RTX 3080
0
S: RTX 5080
0
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
Forum
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) = nr 2
1
kan jeg åbne denne tråd + noget andet
0
Test titel - / * ! " # ¤ % & / ( ) =
0
Test 3 marts
0
Test tråd 2 tæller svar
0
Tråd 2 med billedee
1
kan denne tråd tælle svar
2
Test tråd med views
0
Test tråd ikke skjult
1
S: Test 2345
0
Test tråd context pool
3
med billeder
0
Test Artikel
0
test overskrift
0
Tråd med billede
1
test nyhed
2
Test tråd 2 til emails
10
test
0
Test test
2
Hjemmeserver for 2 personer udaftil
6
Internet problemer
7
MOZA Racing og Automobili Lamborghini Squadra Corse bringer Lamborghini DNA'et til sim racing
4
Kommentarer til dette kort?
56
Thomas tester en nyhed
29
Tester billeder
2
Stop Destroying Videogames (EU underskrift indsaml...
83
Husk at nulstille password for at logge ind
0
Dette er en test artikel
0
HJÆLP oplader til bærbar.
10
Minecraft Java Server problemer
1
Køb & Salg
S: RTX 5080
0
S: geforce
0
S: Test 2004
0
S: Test igen
0
S: Test salg 321
0
S: Test salg 123
0
S: Test salg. gemme billede i index
0
K: Test tråd til ret
0
S: Test salg
0
S: grafikkort
0
K: Thomas test
0
S: Test fra serveren
1
S: Test salg redirect
0
S: Salg med flere billeder
0
S: ASUS Z690
0
S: RTX 3080
0
S: RTX 5080
0
S: Test billeder
0
S: RTX 5090
4
S: Skrig sælges
0
Hol.dk's Uofficielle White/Black liste V3
2067
K: RTX 6090
2
S: Test tråd
0
S: vman bruger
4
S: Dell Monitor G2524H
0
S: Dell Monitor G2524H
0
V: PowerColor AX7990 6GBD5
11
V: b650m, 7600, 32GB D5, 6650xt, 1TB SSD
4
S: Alienware AW2723DF
4
K: intel 12-14 gen bundle, evt pc uden gpu
2
- Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hel kylling - hvor lang tid i ovnen?
Af Juusuhako Ultra Nørd
Hej folkens,
har været nede og købe en hel kylling (1400g), men da jeg aldrig har lavet en selv aner jeg ikke hvor lang tid sådan en skal have.
Det skal siges at det er med BBQ marinade hvis det gør en forskel (dog ikke særligt meget). Jeg har kun alm. ovn (ikke varmluft). Har desværre ikke stegetermometer. Nogen der kan give et hint?
har været nede og købe en hel kylling (1400g), men da jeg aldrig har lavet en selv aner jeg ikke hvor lang tid sådan en skal have.
Det skal siges at det er med BBQ marinade hvis det gør en forskel (dog ikke særligt meget). Jeg har kun alm. ovn (ikke varmluft). Har desværre ikke stegetermometer. Nogen der kan give et hint?
45min til en time v/180
#1 yes.. Og så checker du ved at stikke i låret. Saften skal være helt klar.
Sørg for at rense den godt indeni. Der står normalt grydeklar på posen, men efter min erfaring er grydeklam en bedre beskrivelse...
1200-1500g plejer jeg at give en time i ovnen. Hvis jeg skal bruge det til gryderet plejer jeg at koge den ca en timer + lidt.
Tommelfingerreglen alle de steder jeg har læst, er 1 time pr kg. Men det synes jeg generelt er for meget. 1 time vil jeg mener er glimrende ved 180-200 grader, og uden varmluft.
Er der sukker i marinaden kan den godt se noget sort ud til sidst kan jeg forstille mig.
Ellers skovl lidt af fedtet fra dryp-fadet over den fra tid til anden. Der er masser af god smag der, og det holder den også en anelse saftigere..
Men som de andre siger - stik lidt i den for at se om den er klar til at spise.
Det er lidt trail-and-error - for hvad der virker glimrende i én ovn er ikke nødvendigvis helt det samme i en anden.
Edit: og lad den gerne hvile 10-15 minutter bagefter.
Er der sukker i marinaden kan den godt se noget sort ud til sidst kan jeg forstille mig.
Ellers skovl lidt af fedtet fra dryp-fadet over den fra tid til anden. Der er masser af god smag der, og det holder den også en anelse saftigere..
Men som de andre siger - stik lidt i den for at se om den er klar til at spise.
Det er lidt trail-and-error - for hvad der virker glimrende i én ovn er ikke nødvendigvis helt det samme i en anden.
Edit: og lad den gerne hvile 10-15 minutter bagefter.
#1 #2
Tak. :)
#3
Der står godt nok "uden indmad" på pakken. Behøver man så?
#4
Super, tak.
#5
Alright. Godt lige at vide den skal hvile. Tak.
Tak. :)
#3
Der står godt nok "uden indmad" på pakken. Behøver man så?
#4
Super, tak.
#5
Alright. Godt lige at vide den skal hvile. Tak.
Den jeg har til at snurre over grillen as we speak, får en god time. (Den er ved at have en god farve :) )
#6: Ja, medmindre du kan lide smagen af stegt blod
Google?????
Nr 1 er klart en stegepose. Du får en super saftig kylling.
De store majs kyllinger plejer jeg at give 1time og 20min. Så den sikret gennemstegt. Og stadig super saftig.
Og bare rolig skindet bliver stadig sprødt.
De store majs kyllinger plejer jeg at give 1time og 20min. Så den sikret gennemstegt. Og stadig super saftig.
Og bare rolig skindet bliver stadig sprødt.
stegeso...
så får den ikke for meget... til sidst ud af stegesoen for at få den sprød.
Du får ikke tid fra mig, jeg laver mad på "gefül"
så får den ikke for meget... til sidst ud af stegesoen for at få den sprød.
Du får ikke tid fra mig, jeg laver mad på "gefül"
En hel kylling giver jeg en hel time i ovnen, hvorimod en halv kylling giver jeg en halv time.
Du tager 1 stk frossen kylling. Kommer den i en frysepose, sammen med en marinade af BBQ og hvidløg (Et helt løg) samt en kopfuld olie (Husk at binde knude på posen inden denne lægges i køleskabet). Der lader du den ligge i 2 dage. Skal du bruge den feks lørdag aften, lægger du den i fredag morgen.
Så vender du den jævnlig i posen, sørger for at alt marinaden når udover og inden i kyllingen.
Når du så skal tilberede den, kommer du den i en kold ovn (Alm ovn) sætter den på 180g i 1.5 time.
Så har du den mest pragtfulde saftige kylling, hvor selv brystkødet er saftig!
P.s Steg den i et ildfast fad
Selv Tak ;)
Så vender du den jævnlig i posen, sørger for at alt marinaden når udover og inden i kyllingen.
Når du så skal tilberede den, kommer du den i en kold ovn (Alm ovn) sætter den på 180g i 1.5 time.
Så har du den mest pragtfulde saftige kylling, hvor selv brystkødet er saftig!
P.s Steg den i et ildfast fad
Selv Tak ;)
Bare for lige at være på tværs af alle andre så plejer jeg give den 5 kvarter på 180 grader (ikke varmluft).
Det bør måske lige nævnes, at med en stegepose får din ingen sprød skind. :) Derfor bruger jeg aldrig stegepose.
Hvor længe en fucking kylling skal have i ovnen? Jesus Christ http://lmgtfy.com/?q=kylling+i+ovne...
#17 Helt enig det er en underlig tendens.
Man ser det tit med de samme personer (ikke trådstarter) at de opretter mange tråde med "dumme" spørgsmål som kunne være besvaret efter 10 sekunder på google.
Det er sært man kan blive så hæmmet i sin måde at søge information på, at en tråd på HOL bliver det mest naturlige
Man ser det tit med de samme personer (ikke trådstarter) at de opretter mange tråde med "dumme" spørgsmål som kunne være besvaret efter 10 sekunder på google.
Det er sært man kan blive så hæmmet i sin måde at søge information på, at en tråd på HOL bliver det mest naturlige
til saften er klar .
#18
jeg vil så forsvare #0, og sige at det er en hel videnskab i hvordn man steger den perfekte kylling...
da det er næste umuligt at stege en kylling perfekt, uden at man ved hvad man gør...
et eksempel fra heston... https://www.youtube.com/watch?v=1Kq...
jeg kender andre eksempler hvor man skal vende kyllingen hvert x antal minutter, fordi en kylling ikke er lige tyk alle steder...
så er der også partering muligheden.. https://www.youtube.com/watch?v=1W3... dette er nok også den simpleste.
og for alt i verden lad være med varmluft
flere idéer... https://www.youtube.com/watch?v=oF7...
så lad nu lige være med at at tro at det er nok at bare smide den ind i ovnen!
jeg vil så forsvare #0, og sige at det er en hel videnskab i hvordn man steger den perfekte kylling...
da det er næste umuligt at stege en kylling perfekt, uden at man ved hvad man gør...
et eksempel fra heston... https://www.youtube.com/watch?v=1Kq...
jeg kender andre eksempler hvor man skal vende kyllingen hvert x antal minutter, fordi en kylling ikke er lige tyk alle steder...
så er der også partering muligheden.. https://www.youtube.com/watch?v=1W3... dette er nok også den simpleste.
og for alt i verden lad være med varmluft
flere idéer... https://www.youtube.com/watch?v=oF7...
så lad nu lige være med at at tro at det er nok at bare smide den ind i ovnen!
#17
Problemet er at der findes utallige metoder. Når min morfar laver kylling er det nærmest et helt ritual hvor man starter med varmluft, så alm. ovn og forskellige grader og jeg ved ikke hvad... Ved at spørge herinde lærte jeg at 45-60min ved 180-200 grader alm. ovn var optimalt (for mit vedkommende).
Kan sige at kyllingen blev super saftig og fik sin sprøde overflade ved at lige give den et halvt minuts grill til sidst. Tak for alle svarene.
Problemet er at der findes utallige metoder. Når min morfar laver kylling er det nærmest et helt ritual hvor man starter med varmluft, så alm. ovn og forskellige grader og jeg ved ikke hvad... Ved at spørge herinde lærte jeg at 45-60min ved 180-200 grader alm. ovn var optimalt (for mit vedkommende).
Kan sige at kyllingen blev super saftig og fik sin sprøde overflade ved at lige give den et halvt minuts grill til sidst. Tak for alle svarene.
#20 det er jeg udmærket med på, har lavet mad de sidste 15 år. Men helt ærligt så understreger dit indlæg jo netop min pointe. Hvis man ikke er dus med det er man jo bedre hjulpet med at finde et par opskrifter, vælge den bedste, og arbejde udfra den. Man kommer jo ikke tættere en løsning ved at få 5 forskellige svar.
Men for lige at få tråden rilbage på sporet, så plejer jeg selv at bruge en stegepose. Den største fordel ved det er at man sparer en tur med pyrolysen, eller værre endnu, knofedt når ovnen skal gøres ren. Jeg synes kylling har en tendens til at sprætte hele ovnen til
Desuden skrev jeg netop mit indlæg ikke var rettet mod #0
Men for lige at få tråden rilbage på sporet, så plejer jeg selv at bruge en stegepose. Den største fordel ved det er at man sparer en tur med pyrolysen, eller værre endnu, knofedt når ovnen skal gøres ren. Jeg synes kylling har en tendens til at sprætte hele ovnen til
Desuden skrev jeg netop mit indlæg ikke var rettet mod #0
Stegepose, godt med smør, masse af urter og krydderier, og så bare i ovnen 40-50 minutter på 180 grader.
Jeg er uddannet kok, forresten :0)
Jeg er uddannet kok, forresten :0)
Toto
#26
Gæst
08-06-2016 18:18
Så har jeg lige indkøbt en stegeso. Tråden har virket inspirerende på mig :-).
http://www.imerco.dk/koekkenudstyr/...
http://www.imerco.dk/koekkenudstyr/...
Jeg bruger en opskrift der tager udgangspunkt i en opskrift/video af Heston (anden version end den i #20)
Tre stadier:
1. Kylling i saltlake
2. Steking og hviletid
3. Bruning
Opskrift: http://elinlarsen.net/perfekt-helst.../
Video: https://youtu.be/RTN3iC7YZNY?t=2m50...
Tre stadier:
1. Kylling i saltlake
2. Steking og hviletid
3. Bruning
Opskrift: http://elinlarsen.net/perfekt-helst.../
Video: https://youtu.be/RTN3iC7YZNY?t=2m50...