• Forum
      /  
    Off Topic
      /  
    Hyggekrogen
  • 07-06-2016 · 19:00 4724 visninger 25 svar
  • Denne tråd er over 6 måneder gammel

    Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

  • Hel kylling - hvor lang tid i ovnen?

    Af Juusuhako Ultra Nørd
Hej folkens,
har været nede og købe en hel kylling (1400g), men da jeg aldrig har lavet en selv aner jeg ikke hvor lang tid sådan en skal have.

Det skal siges at det er med BBQ marinade hvis det gør en forskel (dog ikke særligt meget). Jeg har kun alm. ovn (ikke varmluft). Har desværre ikke stegetermometer. Nogen der kan give et hint?

Guru
07-06-2016 19:05
45min til en time v/180
Junior Nørd
07-06-2016 19:09
#1 yes.. Og så checker du ved at stikke i låret. Saften skal være helt klar.
Monster Supporter
07-06-2016 19:15
Sørg for at rense den godt indeni. Der står normalt grydeklar på posen, men efter min erfaring er grydeklam en bedre beskrivelse...
Maxi Supporter
07-06-2016 19:18
1200-1500g plejer jeg at give en time i ovnen. Hvis jeg skal bruge det til gryderet plejer jeg at koge den ca en timer + lidt.
Superbruger
07-06-2016 19:24
Tommelfingerreglen alle de steder jeg har læst, er 1 time pr kg. Men det synes jeg generelt er for meget. 1 time vil jeg mener er glimrende ved 180-200 grader, og uden varmluft.

Er der sukker i marinaden kan den godt se noget sort ud til sidst kan jeg forstille mig.

Ellers skovl lidt af fedtet fra dryp-fadet over den fra tid til anden. Der er masser af god smag der, og det holder den også en anelse saftigere..

Men som de andre siger - stik lidt i den for at se om den er klar til at spise.

Det er lidt trail-and-error - for hvad der virker glimrende i én ovn er ikke nødvendigvis helt det samme i en anden.

Edit: og lad den gerne hvile 10-15 minutter bagefter.
Ultra Nørd
07-06-2016 19:26
#1 #2
Tak. :)

#3
Der står godt nok "uden indmad" på pakken. Behøver man så?

#4
Super, tak.

#5
Alright. Godt lige at vide den skal hvile. Tak.
HOL Moderator
07-06-2016 19:27
Den jeg har til at snurre over grillen as we speak, får en god time. (Den er ved at have en god farve :) )
Monster Supporter
07-06-2016 19:35
#6: Ja, medmindre du kan lide smagen af stegt blod
Ultrabruger
07-06-2016 20:15
Google?????
Ultrabruger
07-06-2016 21:03
Nr 1 er klart en stegepose. Du får en super saftig kylling.
De store majs kyllinger plejer jeg at give 1time og 20min. Så den sikret gennemstegt. Og stadig super saftig.
Og bare rolig skindet bliver stadig sprødt.
Monster Nørd
07-06-2016 23:24
stegeso...
så får den ikke for meget... til sidst ud af stegesoen for at få den sprød.
Du får ikke tid fra mig, jeg laver mad på "gefül"
Elitebruger
07-06-2016 23:26
En hel kylling giver jeg en hel time i ovnen, hvorimod en halv kylling giver jeg en halv time.
Bruger Aspirant
08-06-2016 08:00
Du tager 1 stk frossen kylling. Kommer den i en frysepose, sammen med en marinade af BBQ og hvidløg (Et helt løg) samt en kopfuld olie (Husk at binde knude på posen inden denne lægges i køleskabet). Der lader du den ligge i 2 dage. Skal du bruge den feks lørdag aften, lægger du den i fredag morgen.
Så vender du den jævnlig i posen, sørger for at alt marinaden når udover og inden i kyllingen.
Når du så skal tilberede den, kommer du den i en kold ovn (Alm ovn) sætter den på 180g i 1.5 time.
Så har du den mest pragtfulde saftige kylling, hvor selv brystkødet er saftig!

P.s Steg den i et ildfast fad

Selv Tak ;)
Elitebruger
08-06-2016 08:40
Bare for lige at være på tværs af alle andre så plejer jeg give den 5 kvarter på 180 grader (ikke varmluft).

Gigabruger
08-06-2016 09:00
https://www.youtube.com/watch?v=iOi...

Det er næsten det samme med kylling... ;)
Mega Supporter
08-06-2016 10:18
Det bør måske lige nævnes, at med en stegepose får din ingen sprød skind. :) Derfor bruger jeg aldrig stegepose.
Guru
08-06-2016 11:16
Hvor længe en fucking kylling skal have i ovnen? Jesus Christ http://lmgtfy.com/?q=kylling+i+ovne...
Ultra Nørd
08-06-2016 11:18
#17 Helt enig det er en underlig tendens.
Man ser det tit med de samme personer (ikke trådstarter) at de opretter mange tråde med "dumme" spørgsmål som kunne være besvaret efter 10 sekunder på google.
Det er sært man kan blive så hæmmet i sin måde at søge information på, at en tråd på HOL bliver det mest naturlige
7430

#19

Giga Supporter
08-06-2016 11:19
til saften er klar .
Monster Nørd
08-06-2016 13:41
#18
jeg vil så forsvare #0, og sige at det er en hel videnskab i hvordn man steger den perfekte kylling...
da det er næste umuligt at stege en kylling perfekt, uden at man ved hvad man gør...
et eksempel fra heston... https://www.youtube.com/watch?v=1Kq...

jeg kender andre eksempler hvor man skal vende kyllingen hvert x antal minutter, fordi en kylling ikke er lige tyk alle steder...
så er der også partering muligheden.. https://www.youtube.com/watch?v=1W3... dette er nok også den simpleste.

og for alt i verden lad være med varmluft

flere idéer... https://www.youtube.com/watch?v=oF7...

så lad nu lige være med at at tro at det er nok at bare smide den ind i ovnen!
Ultra Nørd
08-06-2016 14:51
#17
Problemet er at der findes utallige metoder. Når min morfar laver kylling er det nærmest et helt ritual hvor man starter med varmluft, så alm. ovn og forskellige grader og jeg ved ikke hvad... Ved at spørge herinde lærte jeg at 45-60min ved 180-200 grader alm. ovn var optimalt (for mit vedkommende).

Kan sige at kyllingen blev super saftig og fik sin sprøde overflade ved at lige give den et halvt minuts grill til sidst. Tak for alle svarene.
Ultra Nørd
08-06-2016 16:02
#20 det er jeg udmærket med på, har lavet mad de sidste 15 år. Men helt ærligt så understreger dit indlæg jo netop min pointe. Hvis man ikke er dus med det er man jo bedre hjulpet med at finde et par opskrifter, vælge den bedste, og arbejde udfra den. Man kommer jo ikke tættere en løsning ved at få 5 forskellige svar.

Men for lige at få tråden rilbage på sporet, så plejer jeg selv at bruge en stegepose. Den største fordel ved det er at man sparer en tur med pyrolysen, eller værre endnu, knofedt når ovnen skal gøres ren. Jeg synes kylling har en tendens til at sprætte hele ovnen til

Desuden skrev jeg netop mit indlæg ikke var rettet mod #0
Bruger Aspirant
08-06-2016 18:18
Stegepose, godt med smør, masse af urter og krydderier, og så bare i ovnen 40-50 minutter på 180 grader.

Jeg er uddannet kok, forresten :0)
Toto

#26

Gæst
08-06-2016 18:18
Så har jeg lige indkøbt en stegeso. Tråden har virket inspirerende på mig :-).
http://www.imerco.dk/koekkenudstyr/...
t3Mp

#27

Elitebruger
08-06-2016 18:26
Jeg bruger en opskrift der tager udgangspunkt i en opskrift/video af Heston (anden version end den i #20)

Tre stadier:
1. Kylling i saltlake
2. Steking og hviletid
3. Bruning

Opskrift: http://elinlarsen.net/perfekt-helst.../
Video: https://youtu.be/RTN3iC7YZNY?t=2m50...

Bruger påkrævet
En bruger er påkrævet for at oprette svar på Hardwareonline.dk
Du kan oprette en bruger her eller logge ind her

Log ind for at få flere funktioner