• Forum
      /  
    Off Topic
      /  
    Hyggekrogen
  • 29-08-2006 · 00:06 4223 visninger 19 svar
  • Denne tråd er over 6 måneder gammel

    Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

  • Tartar mad

    Af Luhhuu gæst
Nogen som ved hvilken nation tartar mad stammer fra? Og nogen som kender gode opskrifter?

Til dem som ikk ved hvad det er. Råt hakket oksekød på rugbrød, hakket løg og æggeblommen som det sidste på kødet. Masser og masser af salt og pepper. De hele skal være råt som sagt. Smager så forbandet godt.


Superbruger
29-08-2006 04:20
Ho hum.. Ustegt oksekød spiser jeg ikke med mindre jeg selv har slagtet den ko det kommer fra. Hvis du skulle finde en opskrift du vil lave, vil jeg i hvert fald anbefale dig at få fat i noget godt kød - den slags der helst ikke har været på gulvet.

http://www.cooks.com/rec/search/0,1......
Elitebruger
29-08-2006 09:52
det sælger herre godt i indien...

tartar er det bedste i hele verden.
nogle der har prøvet grise tartar? eller kylling?
Elitebruger
29-08-2006 09:52
ps jeg glemte helt at skrive det jeg ville.

jeg har hørt rygter om at det kommer fra frankrig.
Elite Supporter
29-08-2006 10:59
0#
Yes tartar mad er sgu godt, men der skal kapers, peberrod, og æggeblomme på :)
Elitebruger
29-08-2006 13:19
Tatar er skrabet råt oksekød. Retten er opkaldt efter det tyrkisk talende folk, tatarerne.

Google er en fantastisk ting;-)

Jens
Super Nørd
29-08-2006 16:15
#5, du skal være imponerende heldig for at finde tartar kød i brugsen som er skrabet, ofte er det skamhakket, og man kan nok også være heldig at finde rester af svinekød der i hvis ikke de har gidet rengøre hakkeren :)

Kaster du kødet omkring et franskbrød og smider det på panden i meget kort tid, skal bare lige have en fin skorpe og stadigvæk være dejligt rødt inden i, så har du dig en pariser bøf.. selvfølgelig serveret med peberod, kapers, rødbede, rå løg og rå æg.
Maxibruger
30-08-2006 17:45
Ville lige uddybe: Hakkekød har en temmeligt stor overflade, og derfor også ret så stor potentiale for at have mange bakterier.. Med mindre du vil have madforgiftning eller sidde på tønden to dage i træk, vil jeg nok overveje at sørge for at kødet er af god kvalitet - og ikke noget polsk hakkekød som du køber i aldi..
Elitebruger
30-08-2006 21:17
7# HA
jeg har da ofte købt hakkekød fra netto 8% fra tyskland. og der er sku ikke sket nået.
men det er nok fordi min mave er lavet af stål... og ikke svage som andre pensionister, arbejdsløse og vegetarer...

heller skide det ud
end at smide det ud.

Elitebruger
30-08-2006 21:22
sådan pålideligt bevis på at tartar er dansk...
http://www.viking.virkelighed.dk/ma...
scroll lidt ned på siden...
Super Supporter
30-08-2006 21:32
Jeg ville ikke turde spise råt kød og rå æg bare sådan oven på brød, ikk i den verden vi lever i idag :-P. Kan godt være det smager godt, men lyder ikke alt for sundt. :P
Luhhuu

#11

Gæst
30-08-2006 23:30
Jamen slap nu af. Men køber sku ikke noget af dårlig kvalitet. Men finder en stor supermarked med en slagter som ser ok ud. Eller finder desken med hakkekød. Det skal være mellem 2-4 % fedt.

Og alle dem som siger at jamen der er batterie osv. blabla stråt op med det. Hvis du absulut skal blive syg af noget, kan du blive det bare med at spise pizza fra pizzaria eller en pølse fra pølsemanden. Så slap nu af.

Somsagt det smager meget godt. Ikke alle der kan lide smagen dog. Og det ser lidt voldsomt ud. Men man spiser selvfølig ikke en 2kg. råt kød, bare 2 mader hvis man er rigtigt sulten og supplere det med noget andet ved siden af.
Syfax

#12

Mega Supporter
31-08-2006 00:03
Lad nu være med at gå ned og købe god gammeldags hakket-oksekød. Det har intet med tatar at gøre.

Som nævnt, skal det være skrabet kød. Det må ikke have været igennem en normal kødhakker..
Super Nørd
31-08-2006 08:49
#12 Det er nu ofte sådan at det fungere ude i verden, supermarkeds slagterne har ikke tid til at stå og skrabe en oksefilet for kødet, i sær ikke ved større bestillinger. Det ryger gennem hakkeren. Kan huske hvor stolt min mor var til en fødselsdag hvor vi skulle have tartar og hun begyndte så at fortælle hvordan de hakkede det mens man ventede så man fik det helt frisk. - Suk.

Vil du have skrabet kød, gå på en restaurant, eller en slagter. Selvfølgelig er der nok også nogle supermarkeds slagtere som skraber, men størstdelen hakker nu engang.
Syfax

#14

Mega Supporter
31-08-2006 13:34
Ja ja, jeg ved skam godt det er sådan.. Men jeg forstår ikke folk der køber det. (no offence til din mor. :) )

Syntes det er en skam, at folk køber det og dermed at med til at ødelægge slagter "håndværket".

Jeg er så heldig at have en lokal slagter, som laver tingene mens man ser på. Og der køber jeg ind, når det skal være godt kød.
Dermed ikke sagt jeg ikke køber kød i supermarkeder, det gør jeg skam når det skal være billigt.. Hvilket det tit skal.. :)
YaXxE

#15

Ny på siden
14-11-2011 16:49
Hvis der er rugbrød med, er det dansk da rugbrød er dansk og Danmark er det eneste sted i verden man kan få 'rugbrød' som vi kender det.
Guru
14-11-2011 16:50
#15 Ok, jeg tror faktisk folk er PISSE ligeglade, her 5 år efter
Supporter Aspirant
14-11-2011 16:51
#16. Jeg er enig med Lau,Henrik.. Jeg tror også folk er PISSE ligeglade, her 5 år efter
Elitebruger
14-11-2011 17:00
#17. Jeg er enig med Janninho93 .. Jeg tror også folk er PISSE ligeglade, her 5 år efter
Maxi Nørd
14-11-2011 17:47
Og jeg er stærkt uenig med #15, Fordi der er rugbrød med så er det dansk oprindelse?

Muligt at det er danskernes måde at servere tatar på(med æggeblomme, på rugbrød, osv) men oprindelsen er jeg 99,9% sikker på ikke er dansk, mener faktisk den er tyrkisk - Men vil ikke hænges op på dette.
Bruger påkrævet
En bruger er påkrævet for at oprette svar på Hardwareonline.dk
Du kan oprette en bruger her eller logge ind her

Log ind for at få flere funktioner